Vijverstofzuigers zijn er in vele vormen, merken, types en prijsklassen. Wij kunnen ons daarom goed voorstellen dat het moeilijk kan zijn om een juiste keuze te maken passend bij uw specifieke vijversituatie. Daarom hebben wij er voor gekozen om de meest verkochte vijverstofzuigers eens te testen om u zo goed mogelijk te kunnen helpen bij de eventuele aanschaf van een stofzuiger. In onze test hebben we de vijf meestverkochte vijverstofzuigers meegenomen.

Aquaforte Vijverstofzuiger (€109,-)

De vijverstofzuiger van Aquaforte is een echt basismodel. Deze stofzuiger wordt geleverd inclusief drie zuighulpstukken, 4 meter zuigslang en 1,5 meter afvoerslang. De grootste voordelen zijn de gunstige prijs, het relatief grote reservoir (35 liter) en zijn grote kracht met een maximale zuigdiepte van 2 meter. Het grootste nadeel van deze Aquaforte vijverstofzuiger is dat deze continu geleegd dient te worden voordat u verder kunt gaan met stofzuigen. Gelukkig gaat dit wel snel door de volautomatische werking.

Conclusie: Prima werkende basis vijverstofzuiger voor een zeer gunstige prijs. Heeft wel het nadeel dat de stofzuiger continu geleegd dient te worden zodra het reservoir vol is.Oase Pondovac Classic (€199,-)

Het onderste model in de enorm populaire Pondovac serie van Oase. U bent verzekerd van een super degelijke én betrouwbare vijverstofzuiger. De Pondovac Classic wordt compleet geleverd inclusief 4 zuigmonden, 4 meter zuigslang en 2 meter afvoerslang. De grootste voordelen van deze stofzuiger zitten hem voornamelijk in een hoge betrouwbaarheid en een grote kracht (3000 liter per uur) met een maximale zuigdiepte van 2 meter. Het grootste nadeel van deze Pondovac Classic is dat ook deze continu geleegd dient te worden voordat u verder kunt gaan met stofzuigen. Ook bij deze stofzuiger gebeurd dit volautomatisch. Het nadeel hierbij is wel dat het reservoir wat kleiner is en dus sneller vol is: 28 liter.

Conclusie: Zeer betrouwbare basis vijverstofzuiger van Duitse Kwaliteit. Heeft het nadeel dat de stofzuiger continu geleegd dient te worden zodra het reservoir vol is.

Oase Pondovac 4 vijverstofzuiger (€319,-)

De Pondovac 4 is veruit de meest verkochte vijverstofzuiger in de markt. Wat deze vijverstofzuiger van Oase bijzonder maakt is het zeer onderscheidende tweekamersysteem. Door dit systeem kunt u continu door blijven stofzuigen zonder onderbreking. Daarnaast heeft deze stofzuiger een zuigkracht van 5000 liter per uur en wordt deze geleverd inclusief 5 zuigmonden, 5 meter aanzuigslang en 2,5 meter afvoerslang. Hiermee is deze Pondovac 4 voor vrijwel iedere vijver een uitstekende oplossing waarmee het stofzuigen van uw vijver een comfortabele en snelle klus wordt.

Conclusie: Voor vrijwel iedere vijver de meest comfortabele en effectieve oplossing. De grootste voordelen zitten hem in het continu kunnen doorstofzuigen en zijn hoge zuigkracht!

Oase Pondovac 5 vijverstofzuiger (€699,-)

De grote broer van de enorm populaire Pondovac 4. De Oase Pondovac 5 is in onze ogen uitstekend geschikt voor het reinigen van grotere zwem-, koi- of natuurvijvers. Deze stofzuiger werkt niet met een tweekamersysteem maar met een tweede geïntegreerde vuilwaterpomp. Hiermee kunt u continu blijven stofzuigen zonder aan kracht te verliezen. Het is zelfs mogelijk om het water omhoog te vervoeren naar bijvoorbeeld een zeefbochtfilter zodat er geen waterverlies optreedt. Daarnaast wordt de Oase Pondovac 5 geleverd inclusief 5 zuigmonden, robuuste zuigbuizen, 5 meter aanzuigslang en maarliefst 10 meter afvoerslang. Ook de zuigkracht is nog verder verhoogd tot maarliefst 8000 liter per uur. Voor de professionele gebruiker kan deze stofzuiger ook nog uitgebreid worden met diverse optionele producten zoals een drijvende slangenset van 10 meter, een telescoopstang en een trechtermond.

Conclusie: De Pondovac 5 is de perfecte vijverstofzuiger voor de grotere vijvers. De voordelen zitten hem voornamelijk in een ongekend hoge zuigkracht, de geïntegreerde vuilwaterpomp en de vele optionele mogelijkheden die deze stofzuiger biedt.

Tosstec TT-BS set (€1649,-)

Eindelijk verkrijgbaar op de Nederlandse markt is de Tosstec TT-BS (zwem)vijverreiniger. Dit uniek apparaat kunt u op drie manieren gebruiken en is bij uitstek geschikt voor het reinigen van professionele koi- en zwemvijvers zonder waterverlies. Dit apparaat is zeer eenvoudig met één hand te bedienen en is perfect voor het verwijderen van bijvoorbeeld slib en algaanslag op de bodem en de wanden. Deze set wordt compleet geleverd inclusief afstandsbediening, filterschijven, 18 meter kabel, slib zuighuis, zuigklok, slangenset, externe filterzak en een telescopische steel van 5,5 meter. In de loop van 2016 kunt u dit apparaat zelfs uitbreiden tot een volautomatische robot voor een nog comfortabelere reiniging.

Conclusie: De Tosstec TT-BS is de ideale reiniger voor de professionelere zwem- en koivijvers. Dit apparaat is zeer comfortabel in gebruik en garandeert u superieure schoonmaakresultaten. In de loop van 2016 is dit model zelfs uit te breiden tot een volautomatische robot.